UGL

Utveckling Grupp Ledare

UGL-en var för mig en vändpunkt i livet. Det var under denna kursen som jag hittade tillbaka till min passion, kommunikation mellan människor, särskilt när den inte fungerar – konfliktlösning. Jag hade ett par fördomar om kursen eftersom den är framtagen av Försvarshögskolan men jag fann att UGL-en snarare ger fredsbevarande färdigheter. Genom att öka vår kännedom om de utmaningar som alla grupper möter så kan vi också förbereda oss på vad som krävs för att få trivas i en grupp. Alla har vi varit med i grupper där vi funderat på om vi verkligen hör hemma, efter ett tag har vi kanske börjar undra vad de andra är för kufar? Har vi tur har vi varit med om att ta en del konflikter och gå stärkta med erfarenheten. Kursen ger svar på många frågor som du nog undrat över kring hur grupper och andra individer fungerar. UGL-en vänder sig inte bara till ledare utan till alla som jobbar i eller med grupper. Det är en vanlig fortbildning, frågar du din chef så har kanske hen gått den. Jag vågar påstå att de kunskaper som UGL-en förmedlar är berikande för alla som har kontakt med andra människor men är du en eremit och trivs med det så behöver du nog inte kursen.

Så här kan man beskriva kursen

Arbetssätt: Innehållet anpassas i största möjliga mån till deltagarnas behov inom givna ramar.Teorigenomgångar blandas med uppgifter, övningar, grupparbeten och reflektioner.

Kursen har använts i mer än 20 år både vid försvarets Militärhögskolor och som startkurser i chefsutveckling inom näringslivet.

Mål & Syfte: Det övergripande målet för kursen är att göra deltagarna effektivare som chefer/ledare, utbildare och gruppmedlemmar.

Målgrupp: Personer som är intresserade av att förbättra sina egenskaper och färdigheter som individer och ledare. Kursen upplevs av många som krävande vilket innebär att man bör ha jämvikt i sin livssituation vid deltagandet. Deltagare sätts samman i grupper efter mottot ”så olika människor som möjligt” för att få optimal utbildnings- och erfarenhetsbredd på kurserna.

Programinnehåll

Utbildningen behandlar områden som hjälper deltagarna att utveckla:

En effektivare konflikthantering

Ökad förmåga att utöva ett situationsanpassat ledarskap

Effektivare stresshantering

Insikt om gruppens utveckling samt individens roller i denna

Förmåga att kommunicera effektivare

Ökad självinstinkt ledande till ökad självkänsla

Omfattning: 5 dagar på internat

Plats: Flämslätts kursgård, Lerdala

Gruppstorlek: 8-12 personer

Investering per deltagare: 14 100 kronor exkl. moms (kost och logi tillkommer med 5400 kr exkl. moms)

Kontakta mig för aktuella datum.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s