Bra ledarskap – Lagerbäck

Varför vi behöver ett HUR-fokus för att utveckla oss

Just nu är Lagerbäck aktuell genom bedriften att ha gjort Island till nästan VM-klara i fotboll. I Sverige blev han uppskattad för att ha tagit oss till flera mästerskap men väl där så gick det ju sällan som vi hoppats. Hur som helst – jag glädjs med honom nu och läste i Aftonbladet om en av nycklarna till hans framgångar.

– Sättet han tog sig an jobbet var fantastiskt. Han började med att lägga massor med tid på att tillsammans med spelare och ledare bestämma h u r vi skulle jobba tillsammans innan vi bestämde v a d vi skulle göra. Alla spelare enades om en väg. Jag ser nu hur viktigt det var.”

Jag kan bara instämma. Det är så himla lätt att inbilla sig att det viktiga är vad man ska göra – i fotboll kan det handla om en tydlig spelidé. Men oavsett vad vi ska göra tillsammans så kommer vi att behöva ha rutiner för att stämma av om vi är på rätt väg? om vi jobbar på rätt sätt? Dessa rutiner skapar en tillit och struktur – vilket är avgörande för att en grupp ska kunna anpassa sig till nya utmaningar – kanske måste man ändra i VAD-et och det klarar man om det finns en trygghet till arbetsprocesserna.

Den som är intresserad av att läsa hela artikeln om Lagerbäck kan göra det här.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s