Landsvägscykling, jag hakar på trenden

 

Cyklingen ingår i Triathlon och följaktligen så köpte jag mig en racer för en månad sen. Som alltid när jag ska ta mig an något nytt så spenderar jag mycket tid med att läsa på. Efter att ha blivit snuvad på den cykel som rekommenderats mig (hann inte köpa den på rean) så var jag tvungen att ge mig ut på okänd mark. Snart insåg jag att varje butik kör ett eget märke och det finns hur många detaljer som helst att fördjupa sig i. Är det viktigt med kolfiberram? Vilket växelsystem ska man ha? Hjul? Däck? Suck – det var inte lätt. Jag fastnade tillslut för en, i mina ögon, snygg cykel med tillsynes bra komponenter. Det går ju att spendera hur mycket som helst men knappast lönt för en nybörjare tänkte. Samtidigt ville jag inte gå på det billigaste och riskera att behöva lägga ut lite mer nästa år.

En Battaglin med Shimano Ultegra system rakt igenom blev det. Jag hade aldrig hört talas om märket innan.

Innan idag hade jag gjort två rundor, en introduktion med cykelkompis Erik och en runda själv. Idag följde jag med CK Avanti på vad som skulle bli mitt första träningspass. Avanti har en grupp på Facebook och där kunde jag inför dagen se en video på dagens utmaning, Belgisk kedja. Jag har förstått att det är bra att lära sig cykla i grupp, det sparar mycket energi men det är samtidigt läskigt att ligga så nära varande och lita på den framför – tillitsträning. Träningen leddes av Christian, han liksom övriga i gruppen gav ett ödmjukt och glatt intryck, en öppen stämning, det var lätt att direkt känna sig hemma (inte alls den tuffa attityd som annars kan omge cykelklubbar).

Nyss hemkommen kan jag konstatera att jag cyklat 61 km – lärt mig en massa nytta tecken och börjat lära mig tekniken att cykla tillsammans. I Triathlon får man dock inte ligga på rulle men det skadar ju inte att känna till hur det fungerar. Jag är himla nöjd även om jag med viss fasa inser att dagens 6 mil bara är en femtedel av nästa års delmål, Vättern-runt.

The black pearl in action. Tack till Christian Löv för bilden.

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s