Undermedveten elitidrott

Det har en längre tid roat mig att läsa matchintervjuer. Siddhartha Larsson uppmärksammade mig på att Zlatan oftast pratar i presens. Att vara i nuet är nyckeln för goda idrottsprestationer. Det har också blivit allt vanligare med tränare som inför match ber spelarna att gå ut och ha roligt. När vi har roligt så slappnar vi av och kan mobilisera alla krafter vi har. Går vi spända ut till en match så bär vi med oss låsningar redan innan matchen startat.

Igår förlorade Malmö Redhawks en viktig match. Jesper Mattsson uttalade sig efter matchen och ska enligt SVT TEXT ha sagt att ”det är mycket undermedvetet som kan ha påverkat vår energi”.

Boka coaching med Per-Erik

Den som vill lyckas bör utforska sitt undermedvetna – i vårt medvetna jag kan vi bara hålla 7 +- 2 saker. Vår hjärna hjälper oss att sålla bort onödig information, vi vet att den finns där.. vetskapen om att behöva andas, men den behövs inte för att kunna utföra andningen.. som ett exempel. Under en match så vet idag tränarna att det undermedvetna är en del av prestationen. Den som lyckas mata sig med bilder av att det är möjligt kan vända en hel match. När spelarna hänger med huvudet så sprider sig uppgivenheten.

Jesper Mattssons uttalande är intressant också för att det just så tydligt kopplar samman det undermedvetna med energin. Våra mentala föreställningar kring oss själva (som vi inte är medvetna om hela tiden) påverkar helt klart vår upplevelse och därmed energi.

Jag jobbar med din energi dels genom BARS men också genom coaching och gärna bägge två i kombination.

Lycka till Redhawks i sista matchen! Hör gärna av er om ni vill ha ett smakprov på vad mitt arbete kan innebära för ert undermedvetna.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s